dijous, 25 d’agost del 2016

Existeix el síndrome de la mare 'burned out'?

Il·lustració @juanjofdezsola 

Que tots desitgem gaudir de les vacances és un fet indiscutible. Però gestionar l'oci familiar dels llargs dies d'estiu no és fàcil.  Segur que tots hem viscut escenes (a casa nostra i més enllà) de clar esgotament de pares o mares. És un fet constatat, però, que majoritàriament l'estrés recau sobre la mare.  Una bona amiga amb dues filles petites ens explicava com estava d'atabalada mentre, en aquell mateix moment, tancava la porta de casa deixant-se les claus a dins... L'escena és real.  Després de fer-se amb una radiografia, intentava (tot suant la cansalada) obrir la seva pròpia porta com una lladregota mentre la petita (aliena a la magnitud de la tragèdia) li estirava del vestit demanant anar a jugar amb les seves amiguetes... I així dia rere dia...

Per gaudir de debò i estar bé amb tots plegats cal estar bé primer (i sobre tot) amb una mateixa. Trobar aliats amb qui compartir la tasca d'educació i custòdia dels petits, començant òbviament per la parella (qui en tingui), però també familiars i amics, i propiciar així estones per dedicar-nos a nosaltres mateixes.

Un altre consell és recórrer al manual de l'Anna Manso La pitjor mare del món, per descarregar-nos de culpes i prendre'ns això de l'educació amb una mica de bon humor!

Susana Garcia
fundadora d'EdBuilding




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada